سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آنلاین دیگر

نظر
  • درد و ناراحتی: زخم های دهان با درد یا ناراحتی موضعی در ناحیه آسیب دیده همراه هستند. این درد می‌تواند از نظر شدت به چند دسته مختلف تقسیم شود، شدت درد زخم دهان از حساسیت خفیف تا درد شدید متغیر است. در نتیجه، افراد مبتلا به زخم دهان هنگام غذا خوردن، نوشیدن یا صحبت کردن دچار مشکل خواهند شد.
  • ضایعات قابل مشاهده: زخم های دهان معمولاً به صورت ضایعاتی در داخل حفره دهان دیده می‌شوند که این ضایعات اغلب به صورت زخم های گرد یا بیضی شکل با ناحیه مرکزی که به رنگ سفید، خاکستری یا زرد به نظر می‌رسد، ظاهر می‌شوند. در اطراف این منطقه مرکزی معمولاً یک حاشیه قرمز رنگ وجود دارد. ظاهر این زخم‌ها بسته به اندازه و مرحله رشد آنها ممکن است تغییر کند.
  • تورم: علاوه بر درد و ناراحتی، افراد مبتلا به زخم دهان ممکن است متوجه تورم در مجاورت ناحیه زخم شوند. این تورم می‌تواند ناراحتی کلی را تشدید کند و فعالیت هایی مانند جویدن یا صحبت کردن را چالش برانگیزتر کند.
  • احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن زبان: برخی از افراد ممکن است احساس سوزش یا گزگز را در ناحیه ای که زخم دهان در حال ایجاد یا در شرف شکل گیری است، تجربه کنند. این احساس اغلب قبل از شکل‌گیری کامل زخم است.
  • لکه های قرمز یا سفید: زخم های زبان اغلب به صورت لکه های متمایز قرمز یا سفید روی سطح زبان ظاهر می شوند. این لکه ها معمولاً شکل نامنظم دارند و  اندازه آنها می تواند متفاوت باشد.
  • تورم و حساسیت زبان: تورم یک علامت شایع همراه زخم زبان است. التهاب ناشی از زخم می‌تواند منجر به تورم موضعی در ناحیه آسیب دیده شود. این تورم نه تنها باعث افزایش شدت درد و ناراحتی می‌شود، بلکه می‌تواند فعالیت‌های ضروری مانند صحبت کردن و خوردن را چالش‌برانگیز کند. انعطاف پذیری و حرکت طبیعی زبان مانع بهبود سریع می‌شود و افزایش حجم زبان به دلیل تورم می‌تواند منجر به گاز گرفتن تصادفی زبان شود که درد و ناراحتی را تشدید کند.
  • مشکل در غذا خوردن(درد و سوزش در تماس زبان با غذاهای اسیدی) : به دلیل درد و افزایش حساسیت مرتبط با زخم های دهان، ممکن است افراد در مصرف برخی غذاها مشکل پیدا کنند. به ویژه مصرف غذاهای تند، اسیدی یا ساینده می توانند آزاردهنده باشند.
  • مشکل در صحبت کردن: صحبت کردن در صورت وجود زخم های دهانی ناراحت کننده است. حرکت زبان و دهان در حین گفتار می تواند باعث تحریک و بدتر شدن زخم زبان و دهان شود و ارتباط را به چالش بکشد.
  • دوره‌های مکرر: زخم دهان می‌تواند برای برخی افراد یک مسئله اپیزودیک باشد. پس از بهبودی یک زخم، زخم‌های جدید ممکن است در نواحی مختلف دهان ظاهر شوند که منجر به دوره‌های مکرر ناراحتی می‌شود.
  • مدت زمان زخم زبان: مدت زمان زخم های دهان می تواند بسیار متفاوت باشد. زخم های جزئی معمولا در عرض یک تا دو هفته برطرف می‌شوند. با این حال، زخم های شدید ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا بهبود یابد و احتمالاً چندین هفته طول بکشد.
  • محل زخم روی زبان: زخم های دهان می توانند در قسمت های مختلف حفره دهان از جمله زبان، گونه های داخلی، لب ها، لثه ها و دهان ایجاد شوند. محل آنها می تواند بر سطح ناراحتی و سهولت مدیریت آنها تأثیر بگذارد.

تاکید بر این نکته ضروری است که در حالی که بیشتر زخم های دهان خوش خیم هستند و تمایل دارند خود به خود برطرف شوند، زخم های مداوم یا غیرعادی بزرگ باید توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی ارزیابی شوند. در برخی موارد، زخم های دهان می تواند نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای مانند بیماری های خود ایمنی، اختلالات گوارشی یا عفونت های ویروسی باشد. جستجوی توصیه های پزشکی می تواند به شناسایی و رفع هر گونه علت زمینه ای بالقوه یا ارائه درمان مناسب برای زخم های دهانی شدید یا عود کننده کمک کند و از سلامت و رفاه کلی دهان و دندان فرد اطمینان حاصل کند.

چه عواملی علت زخم زبان هستند؟ 

1- ضربه: صدمات ناشی از گاز گرفتن ناخواسته زبان، خوردن غذای داغ، مسواک زدن نامناسب، جویدن غذاهای سفت و ایمپلنت های نامناسب دندان مانند بریس می تواند علت زخم شدن زبان شود. یک دندان نامرتب یا کج می‌تواند باعث سایش زبان شود و باعث زخم و درد شود.

2- استرس و زخم زبان: استرس مجموعه ای از مواد شیمیایی را در بدن آزاد می‌کند که کل بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث ایجاد زخم روی زبان نیز می‌شود.

3- غذاهای خاص: مصرف مواد غذایی مانند مرکبات و سبزیجات مانند پرتقال، لیمو یا گوجه فرنگی می‌تواند باعث تحریک یا بدتر شدن زخم زبان شود. شکلات، بادام زمینی و بادام نیز ممکن است شما را در معرض خطر بالای زخم زبان قرار دهند. کمبود ویتامین B6 باعث ایجاد زخم های مکرر دهان می شود که می تواند زبان را نیز درگیر کند.

4- سیگار کشیدن عامل اصلی زخم زبان عفونی: سیگار کشیدن می تواند زبان را تحریک کند و باعث ایجاد زخم شود و ترک سیگار نیز می‌تواند باعث همین امر شود. اولین باری که سیگار را ترک می‌کنید ممکن است به طور موقت باعث زخم زبان شود.

5- تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی معمولاً در زنان در طول چرخه قاعدگی ماهانه باعث ایجاد زخم دهان می‌شود.

6- برخی از بیماری های پزشکی: عفونت هرپس سیمپلکس می تواند باعث ایجاد زخم های دردناک روی زبان شود. ضایعات قرمز دردناک روی زبان یکی از علائم کلاسیک بیماری دست، پا و دهان است. در بیمار مبتلا به سل، به ندرت ممکن است زخم سلی روی زبان ایجاد شود. بیماری هایی مانند بیماری کرون، بیماری سلیاک، پمفیگوس یا ولگاریس می توانند باعث ایجاد زخم در دهان از جمله زبان شوند. برخی از افرادی که از اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و اختلالات گوارشی رنج می برند نیز در معرض خطر ابتلا به زخم هستند.

7- داروهای خاص: گاهی اوقات، برخی از داروها مانند مسکن ها یا بتا بلوکرها که برای درمان بیماری های خاص استفاده می شوند، باعث ایجاد زخم روی زبان خواهند شد.

8- سرطان دهان: زخم زبان ممکن است به دلیل سرطان دهان نیز ایجاد شود. بیشتر سرطان های دهان از زبان شروع می شوند. زخم ها معمولاً در مرحله اولیه سرطان بدون درد هستند. اما آنها می توانند در مراحل پیشرفته غیر قابل تحمل باشند. اگر زخم مداوم روی زبان خود دارید با پزشک مشورت کنید.