سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آنلاین دیگر

 

https://smartmouth.com/wp-content/uploads/2017/07/shutterstock_642731302-1024x683.jpg

خشکی دهان

خشکی دهان ، علامت کاهش یا توقف تولید بزاق است. اگرچه بیماری نیست اما می تواند نشانه بسیاری از بیماری ها باشد. 

بزاق دهان را لغزنده می کند ، بلع آن را آسان تر می کند و به ما امکان چشیدن غذا را می دهد. بزاق همچنین یک دشمن طبیعی پوسیدگی دندان است ، زیرا خرده های غذا را در دهان پاک می کند ، اسیدیته را متعادل می کند و مواد معدنی را به دندان ها وارد می کند. با کاهش یا پایان ترشح بزاق ، خطر پوسیدگی دندان و لثه افزایش می یابد. به نظر می رسد مبتلایان به خشکی دهان دارای بیماری هایی هستند که بر بافت نرم دهان تأثیر می گذارند. علاوه بر این ، با کاهش طعم غذا ، ممکن است رژیم شما مختل شود.

 

دلایل خشکی دهان

خشکی دهان به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. متداول ترین آنها عبارتند از:

 

عوارض جانبی داروها :

 خشکی دهان می تواند به دلیل صدها داروی بدون نسخه ، مانند داروهای مسکن ، قرص های معده ، داروهای ضد افسردگی و آنتی هیستامین ها اتفاق بیافتد. احتمال وقوع آن به دلیل تعداد و انواع داروهایی که افراد مسن مصرف می کنند بسیار زیاد است.

عفونت یا بیماری :

 دیابت ، کم خونی ، فیبروز سیستمیک ، روماتیسم ، فشار خون بالا و ویروس HIV می تواند باعث خشکی دهان شود. زیرا ممکن است به دلیل بیماری شوگرن ایجاد شود زیرا با از بین بردن سیستم ایمنی بدن ، آنتی بادی های بدن به غدد بزاقی حمله می کنند. برخی از بیماری های ویروسی مانند اوریون نیز با تأثیر بر تولید بزاق باعث خشکی دهان می شوند.

کمبود آب بدن :

هر شرایطی که باعث کم آبی بدن شود می تواند منجر به خشکی دهان شود. تب ، تعریق زیاد ، از دست دادن خون و کمبود آب بدن در اثر سوختگی نیز از جمله دلایل ایجاد آن است.

پرتودرمانی :
پرتودرمانی مورد استفاده در درمان سرطان نیز می تواند باعث خشکی دهان شود.

برداشتن غدد بزاقی با جراحی

 https://cdn.shopify.com/s/files/1/0035/3832/files/cracked_tongue.jpg?10100167000865935155

علائم خشکی دهان

 

- تشنگی مداوم

- سوزش و بی حسی ، به خصوص در زبان

- زبان قرمز و خشک

- زخم در دهان و اطراف لب ها

- مشکل در بلعیدن

- احساس چشایی مختل شده است

- گلوى متورم و صداى خشن

- بوی بد دهان

- مشکل در صحبت کردن

- بینی خشک

- لب های خشک و چاک خورده

- افزایش مشکلات دندانی مانند پوسیدگی

- مشکل استفاده از پروتزهای مصنوعی و پروتزهای مصنوعی

- عفونت های مکرر در دهان

 

تشخیص خشکی دهان

هنگامی که شما به دندانپزشک خود در مورد خشکی دهان خود می گویید ، او از شما سوالاتی در مورد سابقه پزشکی شما می پرسد و علائم را به شما می گوید. با بررسی ترشح بزاق ، ترک و زخم در دهان ، با سوال در مورد داروهای تجویزی و بدون نسخه ای که استفاده می کنید ، خشکی دهانتشخیص داده می شود.

 

مدت زمان خشکی دهان

علائم خشکی دهان قابل درمان است ، اما ممکن است تا زمان شناسایی و درمان علل دوباره بروز کند.خشکی دهان در صورت برداشتن یا تخریب غدد بزاقی دائمی است. پرتودرمانی مورد استفاده در درمان سرطان می تواند تولید بزاق غدد بزاقی را برای همیشه متوقف کند.

 

اقدامات احتیاطی که باید انجام شود

برای جلوگیری از خشکی دهان ، لازم است ابتدا از مواردی که باعث ایجاد آن می شوند خودداری کنید. به عنوان مثال ، اگر خشکی دهان به دلیل دارویی باشد که مصرف می کنید ، پزشک داروی خشکی دهان را به شما توصیه می کند.

 

درمان دهان خشک

درمان خشکی دهان در 3 زمینه متمرکز است: کاهش علائم ، جلوگیری از پوسیدگی دندان و افزایش ترشح بزاق. پزشک به شما توصیه می کند که مرتباً مسواک بزنید و به طور مرتب به دندانپزشکمراجعه کنید و همچنین به بهداشت شخصی خود توجه کنید. ممکن است پزشک برای درمان با دندانپزشک همکاری کند.

 

روش درمانخشکی دهان به شدت مشکل و علت آن بستگی دارد. برای جلوگیری از پوسیدگی ممکن است فلوراید تراپی توصیه شود. محصولات بزاق مصنوعی به صورت اسپری و ژل در داروخانه ها به فروش می رسند. پزشک ممکن است دارویی را تجویز کند که بسته به شدت بیماری باعث تولید بزاق بیشتر شود.

 

 

برای کاهش علائم خشکی دهان می توانید موارد زیر را امتحان کنید:

 

- برای مرطوب نگه داشتن دهان خود مرتباً آب بنوشید. تمام روز و شب آب را کنار خود نگه دارید.

- سعی کنید آب نبات بدون قند مصرف کنید. گلوکوز باعث پوسیدگی و همچنین خشکی دهان می شود. محصولاتی مانند آدامس حاوی زایلیتول هر دو یک شیرین کننده طبیعی مصنوعی هستند و جریان بزاق را تحریک می کنند.

- اگر آدامس می جوید ، آدامس های بدون قند را امتحان کنید.

- مرطوب کننده های دهان را که در داروخانه ها به فروش می رسند ، امتحان کنید.

- از دهان شویه هایی استفاده کنید که حاوی الکل نیستند.

- از خوردن غذاهای شور و خشک (کراکر ، کلوچه ، نان تست) و نوشیدنی های حاوی قند زیاد خودداری کنید.

- از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین خودداری کنید. این ها با افزایش ادرار باعث کاهش مایعات می شوند.

- از استعمال دخانیات دوری کنید.

- از کرم مرطوب کننده بر روی لب های خود استفاده کنید و از مسواک با نوک نرم برای کاهش تحریک در بافت های خشک استفاده کنید.

چه موقع با یک متخصص تماس بگیرید؟

 

علائم خشکی دهان بسیار متنوع است. خشکی دهان را فقط دندانپزشک یا پزشک می تواند تعیین کند. اگر علائم را احساس کنید ، می توانید آن را با دندانپزشک خود به اشتراک بگذارید. خشکی دهان درمان نشده می تواند منجر به پوسیدگی خیلی سریع دندان شود. اگر دائماً آب می نوشید و برای بلعیدن غذای خشک به نوشیدنی احتیاج دارید ، باید این مورد را با دندانپزشک در میان بگذارید.